Robert Mlakar, Izpop. ZDT

Robert Mlakar, Izpop. ZDT

Robert Mlakar, izpop. ZDT, Zakonski in družinski terapevt

Moje osebno vodilo je, da je v življenju ključno zaupanje v sočloveka in njegove zmožnosti za spremembo in rast, zato skušam v osebnih odnosih, kot tudi v terapevtskih, poiskati tisto mesto, kjer se lahko srečamo in začutimo. Kot ljudje. V sočutju in hkrati v iskrenosti.

Metode in pristopi, ki jih uporabljam pri delu
Delam po metodi relacijske, zakonske in družinske terapije. Izpopolnjevanje na podiplomskem izobraževanju Zakonska in družinska terapija na Univerzi v Ljubljani mi je omogočilo temeljit študij in izvajanje terapije. Po zaključenem študiju sem praktične veščine utrdil pri stažiranju na Študijsko-raziskovalnem centru za družino v Ljubljani. Poleg tega pri svojem delu uporabljam tudi pristope, ki so del kognitivno vedenjske terapije, psihoanalize, vaje iz čuječnosti ter osnovne somatske vaje za prebujanje telesnih zaznav, ki pomagajo pri predelovanju travmatičnih zapletov.

Izhajam iz teorije navezanosti, saj le ta uporabniku na preprost način razlaga nastanek navezanosti na skrbnike in kako ta navezanost v življenju vpliva na vse naše nadaljnje odnose.

Pri delu s travmo uporabljam inovativno metodo Brainspotting, ki pomaga pri predelovanju travmatičnih zapletov, ki so lahko nastali v predverbalni fazi človekovega razvoja, lahko pa tudi kasneje.

V okviru društva ASPI delam z odraslimi osebami z avtizmom in vodim tudi skupinske terapije za starše oseb z avtizmom, kot tudi za osebe z avtizmom.
Psihoterapijo pa izvajam tudi zasebno. Tam se srečujem s težavami kot so anksioznost, nasilje, zasvojenosti, težave v partnerstvu, družini, druge duševne težave…

Več: https://www.psihoterapijamlakar.org/o-meni